Θρήνος στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Τέρι Βέναμπλς

Θρήνο έχει σκορπίσει στο Αγγλικό και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η θλιβερή είδηση της απώλειας του Τέρι Βέναμπλς.
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 80 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια.
Την είδηση έκανε γνωστή, μέσω ανακοίνωσης, η οικογένεια του Βέναμπλς, ζητώντας παράλληλα σεβασμό της ιδιωτικότητας σε αυτές τις στιγμές του πένθους. 

«Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι από την απώλεια ενός υπέροχου συζύγου και πατέρα που έφυγε ειρηνικά χθες μετά από μακρά ασθένεια. Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής σε αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να θρηνήσουμε την απώλεια αυτού του υπέροχου ανθρώπου που ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε στη ζωή μας» αναφέρει η ανακοίνωση.
Στη μνήμη του, μάλιστα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και στο σημερινό παιχνίδι της Τότεναμ με την Άστον Βίλα για το πρωτάθλημα. 
Ο Βέναμπλς, ως ποδοσφαιριστής έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στην Τσέλσι και την Τότεναμ καθώς επίσης στην ΚΠΡ και στην Κρίσταλ Πάλας. 
Ως προπονητής κάθισε στον πάγκο της Μπαρσελόνα, της Τότεναμ, της Μίντλεσμπρο, της ΚΠΡ, της Κρίσταλ Πάλας, και της Λιντς και ήταν αυτός που καθοδήγησε την Εθνική ομάδα της Αγγλίας ως τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1996. Επίσης εργάστηκε και στην Εθνική Αυστραλίας, φτάνοντας ως τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 1997.
Τέλος, ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και ένα Τσάριτι Σιλντ Αγγλίας, ενώ ως προπονητής κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα, και ένα Λιγκ Καπ Ισπανίας και ένα Κύπελλο και ένα Τσάριτι Σιλντ Αγγλίας. Επίσης με την Μπαρσελόνα έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986.