Επιστολή ΣΦ ΠΑΣ Γιάννινα προς την ΠΑΕ: "Παναγιώτη και Γιάννη η ομάδα μας είναι σε εξοργιστική και επικίνδυνη κατάσταση"

Ανοικτή επιστολή εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα, προς την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με την οποία την εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς του ως προς τον τρόπο διοίκησης και την εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά:

"Β’, Γ’, και Δ’ εθνική…
Ανοιχτή επιστολή του Συνδέσμου μας προς την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Παναγιώτη και Γιάννη,

Οχτώ μήνες πέρασαν από όταν η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε στα χέρια σας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της αλλαγής, μέλη του συνδέσμου μας ήρθαν σε επαφή μαζί σας. Η επιθυμία μας; Να φτιαχτεί και να οριοθετηθεί ένα διαφανές και μη προσωποκεντρικό πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ οπαδών και νέας διοίκησης.

Είμαστε σίγουροι ότι από τότε μέχρι και σήμερα αναρωτιέστε σταθερά και επίμονα για τους σκοπούς μας. Μιας και πιθανότατα ο φόρτος εργασίας δεν σας επέτρεψε να βρείτε καθόλου χρόνο για εμάς, σας ενημερώνουμε εν τάχει και επιγραμματικά για τα εξής:

1. Μέλη του συνδέσμου μας ανέλαβαν εκ μέρους όλων μας να σας κοινοποιήσουν τις σταθερές και ιστορικές απαιτήσεις του κόσμου του ΠΑΣ Γιάννινα από την εκάστοτε διοίκηση. Ετούτες οι απαιτήσεις σχετίζονται με τον σεβασμό και την προάσπιση της ιστορίας της ομάδας· Σχετίζονται με την προώθηση της αξίας και του οράματος που πρεσβεύει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πόλη μας· Σχετίζονται με την ενδυνάμωση και την μακροημέρευση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

2. Τα ίδια μέλη, ανέλαβαν να σας κοινοποιήσουν την σταθερή μας πρόθεση να είμαστε αρωγοί σε κάθε υγιή προσπάθεια που σκοπεύει να χτίσει πράγματα για το μέλλον με βάση τους τρεις πυλώνες που σας αναφέραμε παραπάνω.
Δυστυχώς για εμάς, αλλά και για όλο τον οργανισμό του ΠΑΣ Γιάννινα, τα μέλη μας έμειναν ούτε μία, ούτε δύο αλλά πολύ περισσότερες φορές με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι.

Πίσω στο σήμερα, μιας και τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί, επειδή η κατάσταση της ομάδας έχει φτάσει στο απροχώρητο και επειδή ολόκληρη η πόλη βράζει για τον ξεπεσμό που εκτυλίσσετε βδομάδα τη βδομάδα μπροστά στα μάτια μας, θα θέλαμε με αυτή εδώ την επιστολή να σας κοινοποιήσουμε όλα όσα δεν μας επιτρέπετε να σας πούμε κατ’ ιδίαν.

Σήμερα 29 Δεκεμβρίου του 2023 ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό στη Β’ εθνική. Σήμερα 29 Δεκεμβρίου του 2023 η ομάδα μας μετράει 9 βαθμούς μετά από 15 αγώνες πρωταθλήματος και έναν άθλιο αποκλεισμό από το κύπελλο. Σήμερα 29 Δεκεμβρίου η ομάδας μας συμπληρώνει μισή σαιζόν με ξηλωμένο ρόστερ και το βάρος της παρακαταθήκης ενός προπονητή που κρίθηκε ανεπαρκής αγωνίστηκα ήδη από πέρσι.

Παναγιώτη και Γιάννη, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα μας είναι και εξοργιστική και επικίνδυνη.

Το εξοργιστικότερο κομμάτι της κατάστασης δεν είναι η Β’ εθνική που μοιάζει να πλησιάζει. Είναι ο υποβιβασμός στη Β’ εθνική με κατεβασμένα τα βρακιά και με ολοκληρωτική κατάργηση κάθε έννοιας σεβασμού, αισθήματος ευθύνης και εξηγήσεων στον κόσμο της ομάδας. Η ξέφρενη πορεία διάλυσης και η ταυτόχρονη διοικητική ανυπαρξία είναι ο κοινός παρονομαστής κάθε ψυχρολουσίας που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας βδομάδα την βδομάδα.

Το επικίνδυνο κομμάτι της κατάστασης είναι ακόμα πιο ουσιώδες: Ολόκληρος ο οργανισμός του ΠΑΣ Γιάννινα με τους χειρισμούς της διοίκησης τα τελευταία 15 χρόνια έχει εκπέσει σε πολλαπλά επίπεδα όχι στη Β’ αλλά στη Γ’ και στη Δ’ εθνική. Που αναφερόμαστε;

1. Στο ανύπαρκτο τμήμα μάρκετινκ που θυμίζει συνοικιακή καφετέρια.

2. Στη διαδικτυακή παρουσία της ομάδας που με το ζόρι ανταγωνίζεται την αντίστοιχη της Θύελλας Κατσικάς.

3. Στην περίπου μπουτίκ μας που μοιάζει περισσότερο σε κιόσκι πολυκαταστήματος με εκπτωτικά και στην οποία δεν μπορούμε να βρούμε ούτε ένα κασκόλ που να γράφει ΠΑΣ Γιάννινα.

4. Στους χειρισμούς του τμήματος εισιτηρίων που θεωρεί πως είναι αρκετό να κάνει προπώληση εισιτηρίων οχτώ χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης και που κλείνει τα εκδοτήρια του γηπέδου δύο και τρεις ώρες πριν από κάθε αγώνα.

5. Στην ολική ανυπαρξία κινήσεων και δράσεων με σκοπό την σύνδεση της ομάδας με την πόλη. Που είναι οι γιορτές, που είναι οι εκδηλώσεις, που είναι οι φιέστες;

6. Στην εκκωφαντική απουσία φαντασίας και οράματος που θυμίζει ομαδούλες βιτρίνας με άδεια γήπεδα και αποκλειστικό σκοπό ύπαρξης να σώσουν την κατηγορία.

7. Στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις ευθύνες και το έργο τους τα μέλη της υποστελεχωμένης διοίκησης.

8. Στο επαναλαμβανόμενο ξεπούλημα παικτών που ποτέ δεν οδηγεί σε αναβάθμιση των υποδομών της ομάδας.

9. Στην τιμολογιακή πολιτική και τις ανύπαρκτες καμπάνιες με σκοπό να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο.

10. Στις εγκαταστάσεις της ομάδας που -με εξαίρεση τις πρόσφατες εργασίες στο ΠΕΑΚΙ- θυμίζουν δημόσιο παρατημένο γυμναστήριο.

Βάζουμε σε αυτή τη λίστα μία άνω τελεία. Προφανώς γιατί μπορεί να συνεχίζει τόσο που τελικά να μην την διαβάσει κανείς. Και δεύτερον γιατί τελικά είναι και αυτή τόσο εξοργιστική όσο τα κατεβασμένα βρακιά που μας οδηγούν με σπασμένα τα φρένα στον υποβιβασμό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε έστω και τώρα και πριν να είναι αργά:
Nα προβληματιστείτε,

Να αλλάξετε τον τρόπο προσέγγισης ολόκληρου του οργανισμού που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα,

Να καταλάβετε ότι για να πετύχει μία ομάδα δεν αρκούν ένας τεχνικός διευθυντής και ένας υπεύθυνος ασφαλείας με ένα τηλέφωνο στην τσέπη,

Να αγκαλιάσετε την πόλη ζητώντας υποστήριξη και βοήθεια,

Να καταλάβετε τη σημαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα για την πόλη μας και αντίστροφα,

Να ανακαλύψετε πόση δύναμη μπορεί να αντλήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πόλη,

Να σεβαστείτε την τεράστια ιστορία της ομάδας και να εργαστείτε μεθοδικά ώστε να αναδείξετε δημόσια κάθε της πτυχή,

Να αντιμετωπίσετε τον κόσμο με εξωστρέφεια, με ειλικρίνεια και σεβασμό, προβάλλοντας ένα πλάνο, και όχι με ψεύτικες διακηρύξεις και συνεντεύξεις τύπου που ακόμα περιμένουμε.

Να σεβαστείτε τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας μας που με όσες δυνάμεις έχουν εργάζονται προσπαθώντας μόνοι τους να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Να σώσετε την φετινή κατηγορία με σωστές, υπεύθυνες και επαγγελματικές κινήσεις και όχι με σπασμωδικότητα, προχειρότητα, μπαλώματα και το σταυρό στο χέρι,

Να κάνετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πράξη το όραμα ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.

Όλα ετούτα είναι κομμάτι των ευθυνών σας.
Για όλα ετούτα η νέα διοίκηση θα κρίνεται ξανά και ξανά, όχι από εμάς αλλά, από ολόκληρη την πόλη και τον λαό του ΠΑΣ Γιάννινα.
Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων.

Είμαστε εδώ να υποδεικνύουμε τις παραλείψεις, να επικροτούμε την προσπάθεια και να υποστηρίζουμε ολόκληρο τον ΠΑΣ Γιάννινα σε όλες του τις δυσκολίες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κι εσείς από την πλευρά σας θα σταθείτε στο ύψος του ονόματος της ομάδας και του θαυμάσιου κόσμου που την ακολουθεί.
Ελπίζουμε να μην χρειαστεί, ούτε να ανακαλύψουμε ότι κάναμε λάθος σε όσα πιστεύουμε, αλλά ούτε και να επανέλθουμε.

Υγ. Δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε. Αναφερθήκαμε σε όσα γράψαμε στον προπονητή Θανάση Στάικο. Μπορεί, όπως αποδείχθηκε να κρίθηκε ανεπαρκής για τον ρόλο του στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Το γεγονός αυτό δεν είναι αρκετό για να μην αναγνωρίσουμε ότι υπήρξε ένας από τους αξιοπρεπέστερους ανθρώπους που πέρασαν από την θέση του. Το ήθος του, η ειλικρίνεια του, η κουλτούρα της ανάληψης των ευθυνών όπου χρειάστηκε, η αγάπη του για την ομάδα και ο έμπρακτος σεβασμός που έδειχνε πάντα για τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα, χαίρουν όλα τους της εκτίμησης μας. Όλα τους θα μείνουν να μνημονεύονται ως τέτοια. Γι’ αυτό και μέσα από αυτό το κείμενο και σε μία δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, θα θέλαμε δημόσια να τον ευχαριστήσουμε.

Για την πόλη και το σήμα στη φανέλα,
Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα

29.12.2023"