Τσαλουχίδης: "Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για τη Βέροια"

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώτης Τσαλουχίδης στο sportsfan.gr, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την περασμένη σεζόν της Βέροιας, αλλά και για το αν είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη σημερινή διοίκηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο βετεράνος μπακ της Εθνικής, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της Βέροιας:

Για την περσινή σεζόν της Βέροιας στη Σούπερ Λιγκ 2: "Στη ζωή μου δεν ήμουν ποτέ αδύναμος. Ούτε θα βγω να κατηγορήσω κάποιον, ούτε θα απολογηθώ για κάτι που δεν φταίω. Πιστεύω ότι όλοι μαζί φταίνε σε μια κατάσταση. Το ποιος φταίει λίγο ή πολύ δεν θα το πω εγώ, γιατί όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση πρέπει να τους σέβεσαι όλους. Αυτό που ήταν να πω το ανακοίνωσα με κοινή δήλωση σε όλους τους δημοσιογράφους. Έφυγα από τη Βέροια, δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα και ούτε θέλω. Το πώς τα βλέπει ο καθένας στο μυαλό του είναι δικό του θέμα. Εγώ δεν θα τον αλλάξω σήμερα. Ο καθένας τα βλέπει με τη δική του ματιά. Πολλά θα μπορούσα να πω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία. Ποιο θα είναι το κέρδος; Δεν είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να λέγονται πολλά προς τα έξω. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Όταν δεν υπάρχει ηρεμία, δεν υπάρχει και ευημερία. Αυτό έχω διδαχθεί και αυτό θα κάνω πάντα, δεν θα αλλάξω τώρα που μεγάλωσα και έχω μεγαλύτερη εμπειρία. Για να πετύχεις κάτι πρέπει να συνεργαστείς και αυτό πρέπει να υπάρχει πάντα. Μπορεί να κάνεις λάθη στη ζωή, αλλά το θέμα είναι να κοιτάς μπροστά και να μην κοιτάς πίσω. Εγώ να ασχοληθώ να πω κάτι για τη Βέροια, όταν έχω κάνει αυτή την πορεία, να κατέβω χαμηλά και να πω ένα σωρό πράγματα, έχω να κερδίσω κάτι; Το κέρδος είναι η Βέροια… ούτε ο Τσαλουχίδης ούτε κανένας άλλος δεν υπάρχει. Το καλό της Βέροιας είναι που μετράει. Δεν με ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις γιατί είμαι μπουχτισμένος από τη δόξα. Έχω κάνει τα πάντα, έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και είμαι τόσο πλούσιος όσο δεν φαντάζεσαι… ο πλούτος του ανθρώπου είναι η εμπειρία και οι γνώσεις, το οικονομικό είναι η άνεση. Αυτό το πράγμα το έζησα γιατί έπαιξα ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και αυτό θέλω να το κρατάω πάντα. Ποτέ δε θέλω είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν παράγοντας να κατέβω χαμηλά".

Για το αν είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη σημερινή διοίκηση: "Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για τη Βέροια, όποια κι αν είναι η διοίκηση. Δεν έχω με κανέναν τίποτα κι ούτε έχω να χωρίσω με κανέναν τίποτα. Πάντα θέλω το καλό της ομάδας και το καλό της Βέροιας. Μην ξεχνάτε, όπως είπα, ότι από εδώ ξεκίνησα. Το έχω αποδείξει και σε άλλες στιγμές τις καριέρας μου. Εκτός από το οικονομικό κομμάτι που έχω πολλές φορές βοηθήσει, είναι πολλά πράγματα, στα οποία πρέπει να είμαστε στρατιώτες, γιατί η Βέροια έχει ανάγκη και τον τελευταίο στρατιώτη. Δεν είμαστε καμιά μεγάλη δύναμη ποδοσφαιρικά, που να μπορούμε να σταθούμε με έναν παράγοντα".