Σαν σήμερα το 1997: Ο Κώστας Φραντζέσκος στον ΠΑΟΚ!

Μία από τις πιο επιτυχημένες και σπουδαίες μεταγραφές στην Ιστορία του, πραγματοποίησε σαν σήμερα το 1997, ο ΠΑΟΚ, αποκτώντας τον Κώστα Φραντζέσκο.
Μετά από μαραθώνιες συζητήσεις στα γραφεία του Γιώργου Μπατατούδη στην Αθήνα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Φραντζέσκο, οι τρεις πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία. Η Κρητική ομάδα θα έπαιρνε 100.000.000 δρχ και ο ποδοσφαιριστής 250.000.000 δρχ για τρία χρόνια! Ποσά τεράστια για την εποχή! Παρά την έντονη αντίθεση του προπονητή του ΟΦΗ, Ευγένιου Γκέραρντ.
Ο "Μίστερ Φάουλ" του Ελληνικού ποδοσφαίρου άλλαξε άρδην την πορεία του ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια, χάρη κυρίως στην παροιμιώδη ικανότητά του στις εκτελέσεις φάουλ, πετυχαίνοντας μάλιστα ιστορικά γκολ απέναντι σε Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Όπως επίσης και το χατ-τρικ με φάουλ (12', 40', 53') κόντρα στην Καστοριά στο πρωτάθλημα, ένα σπουδαίο επίτευγμα στα Παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά, καθώς το ίδιο έχουν καταφέρει μόνο οι Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, Τζουζέπε Σινιόρι (Λάτσιο), Μάρκος Ασουνσάο (Σάντος), Κριστιάνο Ντα Σίλβα (Κασίβα Ρεϊσόλ) και Ρέι ΜακΚίνον (Νταντί)! Εξυπακούεται ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας με αυτή την επίδοση.
Ο Φραντζέσκος στις πρώτες δηλώσεις μετά την επίτευξη της συμφωνίας είχε πει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ, τον οποίον θεωρώ μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσω μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να κάνουμε την ομάδα και πάλι να γνωρίσει τις δόξες των προηγούμενων χρόνων».
Η μεταγραφή αυτή έφερε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς της ομάδας, που εκδηλώθηκε με την αποθεωτική υποδοχή που έτυχε ο παίκτης την επόμενη μέρα (3/1/1997) όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, με τον ίδιο εντυπωσιασμένο να δηλώνει:
«Είναι νωρίς να λέμε λόγια. Πρέπει να μιλήσουμε με τη σειρά μας στο γήπεδο για να ξανακάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο! Η επιθυμία των παραγόντων του ΠΑΟΚ με έπεισε να έρθω στη Θεσσαλονίκη. Δε θέλω να πω πολλά λόγια αλλά να βοηθήσω στο μέτρο που μπορώ».