Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα για Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης

Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης πέρασαν με νίκη από τις έδρες Κοπεγχάγης και Λειψίας και βρίσκονται κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους πρώτους αγώνες τους στη φάση των «16».
Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασαν με 1-3 από την Κοπεγχάγη, ενώ η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι νίκησε με 0-1 τη Λειψία στη Γερμανία.
Στο «Πάρκεν» η Σίτι προηγήθηκε στο 10' με τον Ντε Μπρόινε, οι Δανοί ισοφάρισαν με τον Μάτσον στο 34' αλλά στο 45'+1 οι Άγγλοι ξαναπήραν το προβάδισμα με τον Μπερνάρντο Σίλβα.
Η Σίτι έχασε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η αστοχία των παικτών της και ο τερματοφύλακας Γκράμπαρα κράτησαν το σκορ ως το 90'+3, όταν ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Φόντεν κι εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Στη Γερμανία η Λειψία πίεσε τη Ρεάλ Μαδρίτης πολύ στο πρώτο ημίχρονο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Σέσκο, όμως ο Λούνιν ήταν αποτελεσματικός οσάκις χρειάστηκε.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (48') η Ισπανική ομάδα σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα με μια εντυπωσιακή προσπάθεια και ανάλογο τελείωμα του Μπραχίμ Ντίαζ.
Στο 72' ο Βινίσιους έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει καθώς το πλασέ του έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ προς το τέλος ο Λούνιν είχε άλλες δύο μεγάλες αποκρούσεις κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του. naftemporiki