Γιάννης Ταουσιάνης: «Μπήκαμε στο παιχνίδι με πίεση»

Μπορεί να μην υπήρξε νικητής στην αναμέτρηση ανάμεσα στα Χανιά και την Καλλιθέα, όμως ο προπονητής των Κρητικών, Γιάννης Ταουσιάνης, αναγνώρισε την προσπάθεια που έγινε από τους παίκτες του ώστε να φτάσουν στο γκολ και τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ηταν πραγματικά ένα ντέρμπι. Και σε αυτό το παιχνίδι εμείς μπήκαμε, έχοντας αυτή την εβδομάδα ενδόμυχα μία πίεση, την οποία δημιουργήσαμε για πρώτη φορά φέτος μετά το πολύ άσχημο αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής και σίγουρα ένα συναισθηματικό φόρτο έναντι του αντιπάλου λόγω της βαθμολογικής θέσης που έχει. Παρόλα αυτά απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ελεγχόμενο νομίζω σε όλες του τις φάσεις. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης. Μέσα από τη διαδικασία του ελέγχου του παιχνιδιού δημιουργήσαμε δύο τρεις ευκαιρίες με αποκορύφωμα τη φάση του Μανουσάκη. Ένα ημίχρονο τέλος πάντων που είμαστε ευχαριστημένοι απ’ όλα και από τη νοοτροπία που είχαμε στο παιχνίδι, τη συγκέντρωση στο κομμάτι της επίθεσης και στο κομμάτι της άμυνας. Είναι αλήθεια στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Ντεμέτριους, Μουστακοπουλου και Μουτίνιο και την κινητικότητά τους είχαμε προβλήματα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχαμε να διαχειριστούμε και εμείς τις κινήσεις μας, τις κάρτες και τους τραυματισμούς που προέκυψαν.
Σ’ εκείνο το διάστημα δεχθήκαμε αν θυμάμαι καλά την κεφαλιά του Λουκίνα και αν θυμάμαι καλά κι άλλη μια κεφαλιά του Κυνηγόπουλου. Μετά ισορρόπησαν κάπως τα πράγματα, δεν είχαμε την ποιότητα παιχνιδιού που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, παρόλα αυτά υπήρχε διάθεση και νοοτροπία να κυνηγήσουμε τη νίκη και νομίζω μέσα από αυτή τη διαδικασία κάναμε πάλι αισθητή την παρουσία μας με 2-3 επισκέψεις, που ήταν με πολύ καλές προϋποθέσεις. Το αποτέλεσμα σαφώς δεν είναι το επιθυμητό, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν μας "πονάει" τόσο πολύ το σημερινό όσο μας "πόνεσε" η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής.
Συνεχίζουμε, έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και με τη δομή που έχει. Εμείς δεν έχουμε χάσει καθόλου αυτό που πιστεύουμε από την αρχή καθημερινά. Στο μόνο που πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί είναι όχι μόνο η αγωνιστική μας κατάσταση, αλλά η συναισθηματική μας προσέγγιση στα παιχνίδια. Και δεν μιλάω για το σημερινό γιατί στο σημερινό δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου από την προσπάθεια που έγινε. Γενικά στη ροή των παιχνιδιών».

Για το αν τα Χανιά επιζητούν σερί νικών μέχρι το τέλος, αλλά κι επειδή δεν κερδίζουν τόσο εύκολα όσο το κατάφερναν στην αρχή της σεζόν:
«Υπάρχουν δύο κατηγορίες, η μία είναι τα αποτελέσματα και η άλλη η προσπάθεια που γίνεται μέσα στο γήπεδο. Καμιά φορά αυτά μπορεί και να μη συνάδουν μεταξύ τους. Σε όλη τη διάρκεια τώρα του β' γύρου μία ένσταση έχουμε μόνο, αυτό το παιχνίδι που έγινε την προηγούμενη Κυριακή… Κατά τa άλλα το αποτέλεσμα δεν προκαθορίζει κανένας ότι αν είσαι καλός στο τέλος κερδίζεις κιόλας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να είσαι τουλάχιστον καλός και να είσαι αποφασιστικός. Η κατεύθυνσή μας σαφώς είναι σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε. Δεν δυσκολευόμαστε μόνο εμείς, όλοι δυσκολεύονται. 'Oσο το πρώτο περπατάει και γίνονται μεγαλύτερης σημασίας τα παιχνίδια γίνεται και πιο δύσκολη η κατάσταση των αποτελεσμάτων.
Σαφώς η κατεύθυνση είναι να κερδίζουμε, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία στόχου πέντε νίκες. Κοιτάζουμε το αύριο που λέει ο λόγος, το σήμερα μάλλον. Αύριο να είμαστε καλά στην προπόνηση, αυτή την εβδομάδα να είμαστε καλά στην προπόνηση και να πάμε στο παιχνίδι που έρχεται. Γιατί  κάθε αγωνιστική μπορεί να υπάρχουν καινούργια δεδομένα μαθηματικά. Τώρα έχει αυτά τα δεδομένα, η άλλη αγωνιστική μπορεί να σου δώσει άλλα δεδομένα μαθηματικά. 'Eχει πολύ δρόμο ακόμη για όλους».