Ο Γουίλσον Τσιμέλι στο Campion.gr!

Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στον Ιστορία της πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες η Αναγέννηση Άρτας, με την ανακοίνωση της απόκτησης του Παραγουανού επιθετικού, Γουίλσον Τσιμέλι!
Η εντυπωσιακή κίνηση της συμφωνίας με τον Λατινοαμερικάνο κανονιέρη, προσθέτει ποιότητα και εμπειρία στην γραμμή κρούσης της ομάδας της Άρτας, καθώς ο Τσιμέλι στην καριέρα του έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στη 2η και την 3η κατηγορία της Αργεντινής και της Παραγουάης, κυρίως με τις φανέλες των Αλμιράντε Μπράουν, Ρεάλ Πιλάρ και Ντεπορτίβο Ριένστρα.
Στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε, μιλήσαμε για τη νέα του ομάδα, την καριέρα του στην Λατινική Αμερική, τους στόχους του και πολλά ακόμη.

Γουίλσον με την μεταγραφή σου στην Αναγέννηση Άρτας ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου. Μίλησέ μου γι' αυτό.
Είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και νιώθω πραγματικά ωραία που ξεκινάω σε αυτό το περιβάλλον. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να κάνουν πραγματικά ωραία πράγματα αυτή τη σεζόν. Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου "πάλευα" για σημαντικά πράγματα και φέτος θα "παλέψουμε" για μεγάλους στόχους. Μου αρέσει αυτή η νέα μου αρχή, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αγώνα με τον αγώνα να δείχνουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε.

(Στην Αναγέννηση Άρτας)

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να απαντήσεις θετικά στην πρόταση που σου έκαναν οι άνθρωποι της Αναγέννησης Άρτας;
Πρώτα από όλα μου αρέσει που η ομάδα είναι ιστορική. Επίσης ο προπονητής, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης, με ήθελε, με εμπιστεύεται και είναι σοβαρός. Άλλος ένας λόγος είναι οι υψηλοί στόχοι της ομάδας που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όλοι αυτοί οι λόγοι με έκαναν να έρθω εδώ και με έκαναν να νιώθω "δίψα" για να πετύχω τους στόχους της ομάδας.

Οι πρώτες εντυπώσεις σου από την πόλη;
Μου αρέσει η πόλη. Έκανα κάποιες βόλτες, μου άρεσε, είναι ήσυχο μέρος. Δεν είναι "τρελή" πόλη και μου είπαν ότι οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους. Επίσης έμαθα ότι στους κατοίκους εδώ αρέσει το ποδόσφαιρο, κάθε Δευτέρα πρωί όλοι μιλάνε για ποδόσφαιρο στις καφετέριες κτλ. Μου αρέσει εδώ αν και είναι ακόμη νωρίς. Νομίζω ότι οι περισσότερες Ελληνικές πόλεις είναι όμορφες.

Έχεις αγωνιστεί στη 2η και 3η κατηγορία της Αργεντινής, αλλά και στις αντίστοιχες στην Παραγουάη και την Ελλάδα. Ποιές είναι οι διαφορές από χώρα σε χώρα;
Η πρώτη μου εμπειρία ήταν στη χώρα που γεννήθηκα, την Παραγουάη. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι σκληρό και δυνατό. Πιό πολύ υπερισχύει το τρέξιμο και το σκληρό παιχνίδι παρά η τεχνική και δεν είναι "διαφημισμένο" πρωτάθλημα γενικά.
Στην Αργεντινή είναι διαφορετικά, είναι η χώρα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών! Εκεί ήταν η καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία μου. Είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο και είμαι περήφανος που έπαιξα σε μια μεγάλη ομάδα της χώρας, την Αλμιράντε Μπράουν. Είναι πραγματικά δύσκολο να παίζεις εκεί, το επίπεδο είναι πραγματικά καλό και υψηλό. Κάθε ομάδα είναι καλή και είναι μεγάλος και επαγγελματικός ο ανταγωνισμός.
Στην Ελλάδα πρέπει επίσης να παίζεις δυνατά και να έχεις καλή τεχνική. Πρέπει να τρέχεις και να παλεύεις και έχω συναντήσει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές στην 2η και 3η κατηγορία. Εάν η ΕΠΟ οργανώσει καλύτερα τα πρωταθλήματα, τότε θα ανέβει περισσότερο και η ποιότητα και ο ανταγωνισμός. Οι περισσότεροι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο και υπάρχει καλό επίπεδο και δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ.

(Με την Ρεάλ Πιλάρ το 2019, όταν με δικό του γκολ απέκλεισαν την Μπελγκράνο και πέρασαν στους "16" του Κυπέλλου Αργεντινής, ενώ πριν είχαν αποκλείσει την Βελέζ Σάρσφιλντ)

Όταν ήρθες στην Ευρώπη από την Λατινική Αμερική, σου ήταν εύκολο να προσαρμοστείς εδώ;
Πρώτα από όλα είχα δυσκολία με την γλώσσα. Πολλοί δεν μιλάνε Αγγλικά, οπότε ήταν δύσκολο να συνεννοηθώ. Τα Ελληνικά είναι δύσκολα και αρχικά δυσκολεύτηκα. Από την άλλη πλευρά, η κουλτούρα στην Ελλάδα με την Αργεντινή δεν έχει μεγάλες διαφορές και έτσι μετά από 6 μήνες ένιωθα σαν στο σπίτι μου. Το φαγητό και όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν μεγάλη διαφορά από την Λατινική Αμερική. Αλλά το πιό δύσκολο ήταν η επικοινωνία.

(Με την φανέλα της Αλμιράντε Μπράουν)

Οι στόχοι σου για την φετινή σεζόν;
Θέλω να γίνω Πρωταθλητής. Θέλω να γράψω Ιστορία με την Αναγέννηση Άρτας. Γνωρίζω ότι η ομάδα αυτή έχει μεγάλη Ιστορία και θέλω να γράψω το όνομά μου στην Ιστορία της ομάδας και να κάνω τον κόσμο χαρούμενο.

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;
Θέλω να τους ζητήσω να εμπιστεύονται την ομάδα και το πρότζεκτ των ανθρώπων της ομάδας. Από την πλευρά μου τους υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, θα είμαι επαγγελματίας. Θα είμαστε πρωταγωνιστές.
(Όταν ανακοινώθηκε από την Ρεάλ Πιλάρ)