Σαν σήμερα το 2007: Ο Φάνης Γκέκας κάνει ντεμπούτο με την Λεβερκούζεν

Ντεμπούτο σε επίσημο ματς με την φανέλα της Λεβερκούζεν, έκανε σαν σήμερα το 2007, ο Φάνης Γκέκας.
Ο βετεράνος, πλέον, διεθνής Έλληνας επιθετικός, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και πιό χαρισματικούς επιθετικούς στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου!
Αγωνίστηκε σε 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ελβετία, Αγγλία) και όλοι έχουν να λένε για τις ικανότητες και την δεινότητά του στο σκοράρισμα. Με σπουδαία καριέρα στην Εθνική, αγωνίστηκε μαζί της σε 1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών, 2 Μουντιάλ και 2 Euro και είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην Ιστορία της.
Ο Γκέκας την προηγούμενη σεζόν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αυτό της Γερμανίας (με την φανέλα της Μπόχουμ) και προσελκύει το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλόγων, με την Λεβερκούζεν του Μίκαελ Σκιμπ να αποσπά την υπογραφή του.
Υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,2 εκ. ευρώ, ενώ η Μπόχουμ έβαλε στα ταμεία της περίπου 2,8 εκατ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός εισέπραξε 700.000 ευρώ σύμφωνα με την προοπτική (οψιόν) αγοράς που είχε συμφωνηθεί κατά την παραχώρησή του την προηγούμενη περίοδο και αποδείχθηκε τελικά πως έκανε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά «σφάλματα» της Ιστορίας του, ενώ αντιθέτως η Μπόχουμ μια πολύ καλή εισπρακτικά μεταπώληση.
Στην πρώτη του χρονιά (2007-08) στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Γκέκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Γερμανικό πρωτάθλημα με 11 γκολ σε 29 συμμετοχές, ενώ μέτρησε επίσης μία συμμετοχή στο Κύπελλο Γερμανίας, καθώς και 10 συμμετοχές και 2 γκολ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Σαν σήμερα το 2007, ήταν στη βασική 11άδα της Λεβερκούζεν, που αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σεντ Πάουλι (1-0) για το Κύπελλο Γερμανίας και αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο.

Διαβάστε επίσης: Ο Φάνης Γκέκας στο Campion.gr!