Ήττα του ΠΑΣ από την Παναχαϊκή

Υπάρχουν ήττες που ανεξάρτητα από το σκορ είναι σαν να νίκησες και ήττες που είναι σαν να κατατροπώθηκες.
Η ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από την Παναχαϊκή με 1-0, είναι απ’ αυτές που ίσως να μην πλησιάζουν τον δεύτερο χαρακτηρισμό, αλλά οπωσδήποτε μιλάμε για μία ήττα που θα μπορούσε να είναι βαρύτερη, πόσο μάλλον από πιο ανέτοιμο αντίπαλο, αφού η Παναχαϊκή έδωσε το πρώτο της φιλικό.
Χωρίς ενέργεια, καλές ιδέες, χωρίς πάθος και συγκέντρωση ήταν λογικό ο ΠΑΣ να κινδυνεύσει σήμερα με κάτι περισσότερο απ’ αυτό το 1-0, που ήρθε με πέναλτι στο 45’ από τον Κοζορώνη, τον πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Το μικρό σκορ οφείλεται εν μέρει στον Αθανασίου που στο α’ ημίχρονο ανταποκρίθηκε άψογα σήμερα, ενώ στην επανάληψη οι πάρα πολλές και συχνές αλλαγές δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό.
Κοινός παρονομαστής και των δύο ημιχρόνων για τον ΠΑΣ, ήταν η επιθετική του ανυπαρξία, αφού δεν έβγαινε στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις, αλλά βασιζόταν μόνο στα λάθη του αντιπάλου που έρχονταν από το καλό πρέσινγκ για 15-20 λεπτά, ενώ για πρώτη φορά η άμυνα του ΠΑΣ ήταν τόσο πολύ προβληματική, με την Παναχαϊκή να βγάζει κατά κύματα αντεπιθέσεις από κάποιο σημείο και μετά, όταν κατάλαβε ότι ο ΠΑΣ δεν έχει αύρα Super League.
Αγωνιστικά, ο ΠΑΣ ξεκίνησε με μία μικρή έκπληξη στην ενδεκάδα, καθώς ξεκίνησε δεξιά στην επίθεση ο Αθανασίου αντί του Καλέμι. Κατά τα λοιπά το 3-4-3 και η ενδεκάδα έμειναν ίδια με τα περισσότερα φιλικά.
Ο ΠΑΣ μπήκε με όρεξη στα πρώτα λεπτά και με ψηλό πρέσινγκ και μόλις στο 2ο λεπτό από υπέροχο τάκλιν του Αθανασίου έξω από την περιοχή, ο Τζίνο επιχείρησε το σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, το οποίο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής.
Ο ΠΑΣ είχε άλλη μία φάση στο παιχνίδι στο 24’ με σουτ του Αθανασίου που έφυγε ελάχιστα άουτ κι αυτό ήταν όλο, στο λιγότερο παραγωγικό του παιχνίδι στα φιλικά ματς!
Από την άλλη μεριά η Παναχαϊκή έβρισκε χώρους στις αντεπιθέσεις και «χτυπούσε» συνέχεια.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr