Κατσουράνης: «Η Λανς ήταν μια ταχύτητα πάνω από τον Παναθηναϊκό»

Ο Κώστας Κατσουράνης σχολίασε τον αγώνα Λανς-Παναθηναϊκού, αναφέροντας ότι η Λανς ήταν το φαβορί και καλύτερη ομάδα, με περισσότερες πιθανότητες νίκης.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός, παρά την ήττα με 2-1, έδειξε προσωπικότητα και είχε καλές ευκαιρίες. Αναγνώρισε την ποιότητα του παιχνιδιού των "Πράσινων", κυρίως στον ανασταλτικό τομέα, αλλά σημείωσε την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν τις οργανωμένες επιθέσεις​.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Action24:

"Φέτος έχει δώσει πολλά εκατομμύρια ο Παναθηναϊκός, αλλά δε φτιάχνονται ποτέ έτσι οι ομάδες. Θέλει υπομονή και δουλειά. Άλλο να τα δώσεις για ένα παιδί 20 χρονών κι άλλο για 30 χρονών.
Η Λανς ήταν μια ταχύτητα πάνω από τον Παναθηναϊκό. Από το 20′ ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη παραπάνω, αλλά στην τελική προσπάθεια τα χαλούσε.
Ο Μλαντένοβιτς έχει παίκτη στο πρώτο γκολ. Η ουσία είναι ότι βγήκε μόνος του. Είναι μια τέλεια επίθεση από την άλλη πλευρά και ήρθε η μπάλα στην άλλη. Δεν υπήρξε αλληλοκάλυψη στο αριστερό μπακ, το κακό ήταν πως έγινε πολύ νωρίς για να το πάθει κανείς αυτό. Είναι μια γρήγορη μετάβαση των Γάλλων, δεν ήταν οργανωμένη η άμυνα του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η σχολή των Γάλλων, αυτά τα μαυράκια που λέμε.
Δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσεις. Έκλεισαν τους χώρους μετά την αποβολή, με 11-11 ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε περισσότερους χώρους. Η τακτική του Αλόνσο βγήκε εκτός αγώνα, γιατί η Λανς κλείστηκε πίσω.
Το δεύτερο γκολ ήταν εύκολο, έκλεψαν τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν aggresive στα μαρκαρίσματά του. Μιλάω πάντα για το πρώτο ημίχρονο. Του δημιουργούσε του Παναθηναϊκού στιγμές η Λανς και με δέκα παίκτες. Ο Αράο δεν πρόλαβε τη μπάλα στο τάκλιν, πήδηξε ο άλλος από πάνω.
Η εξέλιξη της φάσης ήταν μια εύκολη σέντρα, ξεκινάει ο επιθετικός πριν τον Γεντβάι και σκοράρει. Είναι η αντίληψη της φάσης και της κατάστασης. Πρέπει να εκτιμά τις καταστάσεις, είναι ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου. Επειδή ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έβαζε γκολ αλλιώς, αποφάσισε να κάνει ατομική προσπάθεια ο Ιωαννίδης. Αυτό το παιδί μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες προσπάθειες, εκπληκτικό γκολ. Ήταν καλό και για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό, για να πάρει τα πάνω του μετά τον τραυματισμό. Παιχνίδι με παιχνίδι θα επανέλθει.
Ο Ιωαννίδης έχει φυσική δύναμη, ταχύτητα, ντρίμπλα. Έχει αυτοπεποίθηση. Σπάνια στοιχεία για Έλληνα ποδοσφαιριστή και είναι χωρίς προετοιμασία. Η φιλοσοφία είναι του Αλόνσο να μην κάνει αλλαγές στο ημίχρονο. Μπορεί να είναι οι αρχές του αυτές. Με την Τρίπολη ήταν ακόμα χειρότερη η ομάδα σε απόδοση.
Καλός ποδοσφαιριστής ο Πελίστρι. Μια καλή μεταγραφή για το μέλλον. Θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σίγουρα. Προέρχεται από μια ποδοσφαιρική χώρα. Όπως δείχνουν τα χαρακτηριστικά του Τετέ, μπορεί να κάνει και για 10άρι.
Η Λανς είναι καλύτερη ομάδα και έχει τις πιθανότητες υπέρ της. Ο Παναθηναϊκός έχει φανέλα. Με μια ζεστή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και μια πιο aggresive εμφάνιση, έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός, αλλά θεωρώ μεγάλο φαβορί τη Λανς".