Σαν σήμερα το 1997: Ο Κατσαβός σκοράρει με την ΑΕΚ στην Ευρώπη (video)

Ποδοσφαιριστές στην Ιστορία της ΑΕΚ που έδειξαν τόσο σθεναρά την επιθυμία τους να φορέσουν την φανέλα με τον "Δικέφαλο", όπως ο Ευριπίδης Κατσαβός και ο Ντέμης Νικολαΐδης, δεν ήταν πολλοί.
Μάλιστα, ο Ευριπίδης Κατσαβός είχε συγκλονίσει με την επιμονή του να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και η εξέδρα τον τίμησε με τα γνωστά συνθήματα "Πόσο τον αγαπώ τον Ευριπίδη Κατσαβό" και "Πόσο τους αγαπώ τον Ντέμη και τον Κατσαβό". Αποτέλεσε μήλον της έριδος για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη και ΠΑΟΚ. Όμως το καλοκαίρι του 1997 δικαιώθηκε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και φόρεσε τα "Κιτρινόμαυρα".
Μία από τις κορυφαίες στιγμές του Κατσαβού με την φανέλα της ΑΕΚ, ήταν σαν σήμερα το 1997, όταν σκόραρε στον ευρωπαϊκό θρίαμβο επί της Ντίναμπουργκ με 5-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
Ο Κατσαβός (αμυντικός χαφ, με φυσικές αντοχές και πολλά τρεξίματα), ξεκίνησε δυνατά. Κόντρα στη Ντίναμπουργκ σκόραρε και έδειξε πως θα μπορούσε να βοηθήσει.
Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με πέναλτι του Κοπιτσή στο 36', ο οποίος σκόραρε και ακόμα μια φορά στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν τα γκολ από Κατσαβό στο 63', Καλλιτζάκη (66') και Μαρτσέλο (77') στην άνετη επικράτηση της ομάδας του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, που είχε επιλέξει να αγωνιστούν οι Ατματσίδης, Κατσαβός, Κασάπης, Καλλιτζάκης, Ντόμπος (69' Κωστένογλου), Κωστής, Σαβέβσκι, Μαχαιρίδης, Μαλαδένης (64' Γκρέταρσον), Μπατίστα (30' Μαρτσέλο), Κοπιτσής.
Στη ρεβάνς της Λετονίας, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμη μία άνετη νίκη με 2-4 και πέρασε στους "16" του θεσμού. Εκεί αντιμετώπισε τη Στουρμ Γκρατς την οποία και απέκλεισε και προκρίθηκε στους "8" όπου έπαιξε εναντίον της Λοκομοτίβ Μόσχας στον αξέχαστο προημιτελικό για τον οποίο μας είχε μιλήσει σε αποκλειστική συνέντευξη ο Κέλβιν Σέμπουε (δείτε εδώ).