Σαν σήμερα το 2008: Με σόου Γκέκα και 2 γκολ, Λετονία-Ελλάδα 0-2!

Σε προσωπικό σόου του Φάνη Γκέκα μετατράπηκε σαν σήμερα το 2008, μια αναμέτρηση της Εθνικής μας στην Λετονία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.
Ο Φάνης Γκέκας αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και πιό χαρισματικούς επιθετικούς στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και με 2 δικά του τέρματα, η Εθνική μας επικράτησε με 0-2 εκτός έδρας της Βαλτικής χώρας. Με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, ο έμπειρος φορ που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, στο 10' έκανε το 0-1 μετά από σέντρα του Σεϊταρίδη και διπλασίασε το σκορ στο 49' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τοροσίδη.
Μάλιστα στον δρόμο για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ των αγώνων που διεξήχθησαν για την ευρωπαϊκή ζώνη με συνολικά 10 γκολ, ξεπερνώντας «ανταγωνιστές» όπως ο Ρούνεϊ (9), ο Κλόζε και ο Βίγια (7). Επίσης σε αυτή προκριματική φάση, ο Γκέκας κατάφερε να γράψει Ιστορία στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λετονία στις 10 Οκτωβρίου 2009 σημειώνοντας τέσσερα τέρματα στη διάρκεια του αγώνα!
Αγωνίστηκε σε 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ελβετία, Αγγλία) και όλοι έχουν να λένε για τις ικανότητες και την δεινότητά του στο σκοράρισμα. Με σπουδαία καριέρα στην Εθνική, αγωνίστηκε μαζί της σε 1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών, 2 Μουντιάλ και 2 Euro και είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην Ιστορία της.
Με 78 συμμετοχές με το εθνόσημο και 24 γκολ, αποτελεί τον 3ο σκόρερ όλων των Εποχών και 12ο σε αριθμό συμμετοχών παίκτη της Εθνικής Ελλάδος.

Η σύνθεση της Εθνικής μας σε εκείνο το ματς:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (61' Μπασινάς), Σαμαράς (88' Λυμπερόπουλος), Χαριστέας, Γκέκας (76' Σαλπιγγίδης).

Διαβάστε επίσης: Ο Φάνης Γκέκας στο Campion.gr!