Τάτσης: «Νικήσαμε τον ΠΑΣ, κάνουμε τίμια προσπάθεια»

Ο Γιάννης Τάτσης αποτελεί "σημαία" για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν τιμήσει την φανέλα του.
Ο έμπειρος Γιαννιώτης προπονητής βρέθηκε στα παλιά του λημέρια, τους "Ζωσιμάδες", καθώς ως προπονητής της Παναχαϊκής αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον οποίο απέκλεισε για το Κύπελλο Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

«Το ματς ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες και πιο δύσκολο για τους προπονητές. Είναι και οι δύο ομάδες ιστορικές και δεν μπορούν να πουν ότι δεν ενδιαφέρει το Κύπελλο.
Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης Β στο πρωτάθλημα. Κάναμε δύο παρατάσεις σε αγώνες Κυπέλλου, είχαμε και σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστή με χιαστούς και θεωρώ ότι ένας από τους λόγους χάσαμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ Β ήταν αυτός.
Η χαρά μας για την πρόκριση είναι μόνον για σήμερα, γιατί έχουμε σημαντικό αγώνα την Κυριακή. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε με έναν σχεδιασμό 4-4-2 και αυτό κούμπωσε και στον δικό μας σχηματισμό, ήμασταν πολύ καλοί. Πήραμε πρωτοβουλίες, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε.
Στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή σχηματισμού του ΠΑΣ, που πήγε καλύτερα και προσπάθησε να μας αιφνιδιάσει, προσαρμοστήκαμε και εμείς, ήξερα ότι θα βρω χώρους και σε εισαγωγικά θα πω ότι πήραμε ένα ασφαλές προβάδισμα.
Κάνουμε στην Παναχαϊκή μια τίμια προσπάθεια. Ευχαριστώ τους φιλάθλους και όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή από 1 Νοεμβρίου 2023 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Ότι υποσχέθηκα το έκανα πράξη. Όλος ο κόσμος μου έλεγε "που πας" όταν ανέλαβα την Παναχαϊκή. Καταφέραμε να σωθούμε και να μεγαλώσουμε την Παναχαϊκή.
Θέλουμε να μπούμε φέτος στα πλέι-οφ και να χτίσουμε μια καινούργια ομάδα».